In Spitalul Judetean Slatina nu se maninca de 68.000 de lei pe zi, pentru simplul fapt ca bolnavilor nu le este rezervata aceasta suma pentru mincare. Se maninca diferentiat, in functie de sectie, in functie de meniul zilei, in functie de pofta celor care impart mincarea, de la 37.915 lei, pina la 72.000 de lei. Mincarea nu e proasta, bolnavii viseaza doar ca primesc zeama lunga si urme de margarina pe feliuta de piine, bucatarii gatesc cu totul altceva, iar conducerea nu pare sa fi auzit vreodata de incidente, precum cel cu brinza topita mucegaita, de saptamina trecuta, sau de sustragerea de alimente pe drumul de la ghiseu pina la masa bolnavilor.
„Care avem de acasa avem, care nu murim de foame“
O feliuta stravezie de piine, cu urme de unt si gem, asta maninca la micul dejun majoritatea bolnavilor din Spitalul Judetean Slatina. Fericitii internati la Chirurgie Plastica, Dializa, Pediatrie, Oncologie si proaspetele mamici au parte, in plus, de o feliuta de salam, sau brinza topita, sau cascaval, sau telemea. La prinz, o zeama lunga, in care cauti cu luminarea o bucatica de carne, iar la felul doi o mincare in care doar printr-o fericita coincidenta (vizita vreunui membru din conducere, galagie cu o zi inainte etc.) poti gasi un cotoias, o aripioara, ceva.
Marturiile bolnavilor din Sectiile Chirurgie, Chirurgie Toracica si Ortopedie, sectii in care, de regula, nu sint internati bolnavi care trebuie sa manince regim, sint mai mult decit lamuritoare. „Ciorba e nesarata si n-are nici un gust. Care avem de acasa avem, care nu murim de foame, ca daca ne-am lasa in mincarea de la spital...“. O alta bolnava, internata de mai mult o luna, se plinge ca n-a vazut carne decit de doua ori. „Si atunci, asa, urme“, spune pacienta. Batrinii s-au resemnat din toate punctele de vedere, asa ca de ce ar mai conta ce maninca la spital. Mai rau e cu cei de depa