Senatorul PSD dr. Serban Bradisteanu a obtinut gradul de cercetator stiintific principal I fara a se tine cont de prevederile procedurale in vigoare la acea data. Acest nou scandal survine dupa ce acelasi Serban Bradisteanu a folosit la parlament un inscris in care se sustinea in fals ca este profesor universitar.
In 2003, doctorul Serban Bradisteanu, care era si este senator, a declansat un imens scandal prin faptul ca s-a folosit, la Parlament, de doua documente care contineau inexactitati pentru a putea ramine in functia de director general la Institutul de Cardiologie “C.C. Iliescu” Fundeni.
Atunci, insusi Bradisteanu a fost obligat sa recunoasca faptul ca pe unul dintre documente era prezentat, in fals, ca profesor universitar. Astazi este pusa sub semnul intrebarii si autenticitatea si legalitatea celui de-al doilea document prezentat parlamentarilor, cel prin care i se atesta calitatea de cercetator stiintific principal gradul I.
Daca se va dovedi ca acest document a fost obtinut fara a se respecta normele legale, dr. Bradisteanu poate pierde functia de director general de la Institutul de Cardiologie Fundeni si se poate alege si cu dosar penal.
Un fals nepedepsit?
Dupa aparitia Legii Anticoruptie, care interzice unui parlamentar sa ocupe functia de director la o institutie de stat, dr. Bradisteanu nu mai putea ramine in functia de director de spital.
In lege exista insa derogari pentru profesorii universitari si pentru cercetatorii stiintifici (echivalati cu gradul de profesor universitar) care lucreaza efectiv in cercetare si care au rezultate stiintifice valoroase, publicate in carti de specialitate. Derogarile le ofera Comisia juridica a Parlamentului, in baza documentelor aduse de parlamentarii care isi doresc si functii de director.
Cum senatorul PSD Serban Bradisteanu si-a dori