Cel putin dintr-un punct de vedere, Bucurestii dau semne ca s-ar putea sa redevina Micul Paris: saptamana trecuta s-a deschis Delicateria Traiteur, singurul magazin de delicatese specific frantuzesti din capitala.
Prin urmare, cei care-i duceau lipsa lui Antoine, unde, acum ceva vreme, reaparuse dupa o pauza de zeci de ani, inimitabilul foie gras, isi vor regasi la joie de vivre, inconjurati de somon afumat, terine, prajituri si bomboane fine. Si, bineinteles, foie gras.
Terina de somon, de salau, de mistret, caprioara si fazan, jambon, foie gras cu trufe, prajituri si torturi cu ciocolata si fructe - fondatorii francezi ai marcii s-au axat mai ales pe preparate specific galice. Insa, romanismul isi face totusi simtita prezenta, prin doua premiere probabil mondiale: sarmalute de foie gras in foi de vita si bomboane de ciocolata cu palinca. "Avem de gand sa introducem mai multe preparate care tin de bucataria specifica romaneasca. Pentru aceasta intentionam sa consultam carti de bucate romanesti mai vechi, deoarece, desi in Romania exista o traditie culinara extraordinara inainte de primul razboi mondial, de pilda, s-a cam diluat in ultima vreme", spune Adrien Damour, directorul general Delicateria-Traiteur. Damour se afla de 11 ani in Romania, unde a si infiintat firma de catering Gusto.
In magazin se gaseste si o selectie de vinuri (frantuzesti, italienesti si romanesti), iar personalul este instruit pentru a-i ajuta pe clienti sa aleaga vinul potrivit. De altfel, pentru iarna aceasta este prevazuta si deschiderea unui bar de degustare, unde clientii pot testa atat vinurile cat si produsele noi sau "prototipurile".
Investitia in magazin s-a ridicat la circa 100.000 de euro, iar alti 600-700.000 de euro s-au indreptat catre centrul de productie, pe parcursul a cativa ani.
Daca totul merge bine, p