Procedura de inmatriculare in Registrul Comertului si de inregistrare fiscala a persoanelor fizice, asociatiilor familiale si persoanelor juridice se modifica, potrivit unui act normativ care va intra in vigoare pe 13 octombrie a.c..
Astfel, conform Legii 358/8 septembrie 2004, societatile comerciale, companiile nationale, grupurile de interes economic, regiile autonome si organizatiile cooperatiste, precum si sucursalele infiintate de acestea au obligatia ca, dupa inmatricularea in Registrul Comertului si inregistrarea fiscala sa ceara si autorizarea functionarii.
Daca agentul economic desfasoara activitati inaintea obtinerii acesteia, amenzile pot ajunge pana la 100 milioane de lei. Noul certificat continand codul unic de inregistrare va putea fi obtinut pana la 30 decembrie 2004.
Dupa inmatricularea in Registrul Comertului si inregistrarea fiscala, societatile comerciale, companiile nationale, grupurile de interes economic, regiile autonome si organizatiile cooperatiste, precum si sucursalele infiintate de acestea, denumite "solicitanti", au obligatia, potrivit articolului 2 din Legea 358/8 septembrie 2004, sa ceara autorizarea functionarii.
Actul normativ cu pricina, care intra in vigoare din 13 octombrie a.c., stabileste procedurile de inregistrare in Registrul Comertului, de autorizare a functionarii, data pana la care pot fi preschimbate certificatele de inmatriculare si inregistrare fiscala, precum si amenzile care vor fi date in cazul contravenientilor.
Solicitantul trebuie sa ceara cinci autorizatii
Dupa inregistrarea in Registrul Comertului si atribuirea codului unic de inregistrare, solicitantul are obligatia de a cere nu mai putin de cinci autorizatii. Este vorba de actul de autorizare pentru prevenirea si stingerea incendiilor (n.r.
- PSI), emis de brigaz