Partea plina a paharului este ca in urma inundatiilor de la Bacau unii isi fac treaba si pleaca cu banul. Totul, daca e cazul sa spunem, in urma unei incredintari directe. Lucrurile au fost decise de "cei de sus", fara licitatii, fara dureri de cap. S-a plecat de la premisa ca acei "unii" ar fi mai buni.
Vara acestui an a lasat o buna parte din judetul Bacau acoperita de mal, busteni, pietris. Inundatiile au rupt efectiv matcile apelor, au lasat oameni pe drumuri, au distrus drumuri comunale si judetene.
Pentru ca istoria sa nu se mai repete (desi muntele ramas chel nu va avea cum sa tina piept nici macar unei banele ploicele de vara) statul grijuliu a hotarat ca ar fi cazul sa investeasca niste fonduri in refacerea punctelor distruse de inundatii, dar si in lucrari care sa previna inundatiile (fel si fel de canale de captare si redirijare a apelor).
Toate lucrarile care urmeaza a fi facute se vor ridica la valoarea de aproximativ 56 de miliarde de lei pentru judetul Bacau. Suma, care nu este inca batuta in cuie, va fi atrasa din mai multe institutii, dupa cum explica Emil Vamanu, directorul Directiei Apelor Siret Bacau: "o parte din fonduri va fi atrasa de la Ministerul Mediului, o alta de la Silvic, de la Consiliul Judetean Bacau.
Fondurile vor fi dirijate pe doua capitole – atat pentru partea tehnica, dar si pentru partea de executie".
Cine va desena
Daca inca nu se stie cine va fi executantul lucrarii, de partea tehnica se va ocupa Aurel Constantin Ilie, fostul consilier de taina al presedintelui Ion Iliescu, fost deputat din partea PSD ales de maramureseni.
Ilie conduce la ora actuala o firma bucuresteana – SC Aquaproiect – prin aceasta obtinand prin atribuire directa de la Ministeru