Veritabil regal culinar, in week-end-ul trecut, la Praid - Harghita, unde sute de turisti din Ungaria, Austria, Franta si Italia, veniti anume, s-au delectat, alaturi de localnicii prezenti cu mic, cu Veritabil regal culinar, in week-end-ul trecut, la Praid - Harghita, unde sute de turisti din Ungaria, Austria, Franta si Italia, veniti anume, s-au delectat, alaturi de localnicii prezenti cu mic, cu mare, la Festivalul International al Sarmalelor, ajuns la a X-a editie. Organizata - excelent, trebuie spus - de ANTREC, prin firma Trans Tour SRL Praid, in colaborare cu Autoritatea Nationala pentru Turism si SNS Salina Praid, manifestarea a reunit expozanti - cateva zeci de hotelieri si proprietari de pensiuni agroturistice - din toate zonele tarii, precum si din Ungaria, care au facut risipa de imaginatie si inventivitate pentru a-si adjudeca trofeele puse in joc. Asa incat, asemeni turistilor si localnicilor care au "trudit" din greu pentru a da gata cele peste 6.000 de sarmale pe toate gusturile puse la bataie de organizatori, juriul a avut serios de furca pentru departajarea competitorilor. In final, Marele Premiu a revenit reprezentantilor unei pensiuni agroturistice din ANTREC Alba, castigatoare "la mustata" in fata colegilor lor de la ANTREC Suceava, prezenti in concurs cu un impresionant aranjament "floral" din sarmale, intitulat "Sarmale fara frontiere"! Cea mai frumoasa prezentare a fost declarat minispectacolul culinar-folcloric oferit de o alta pensiune din Alba, tortul imens de sarmale prezentat de ANTREC Sibiu a castigat premiul pentru cea mai mare sarma, in vreme ce o "miniatura" de nici doi centimetri, venita din Ungaria, de la Debrecen, a primit trofeul pentru sarmaua cea mai mica. Pe langa traditionalele parade, concerte si concursuri deschise tuturor celor prezenti, programul editiei 2004 a Festivalului de la Praid a inclus si doua simpozioane dedicate