Potrivit unor studii recente, 92% din companiile din intreaga lume ar avea de suferit consecinte grave in cazul unei calamitati. Date importante stocate in sistemul informatic al firmei s-ar putea pierde o data pentru totdeauna.
Veritas Software a dat publicitatii rezultatele unor studii recente potrivit carora 43% din organizatiile din intreaga lume sunt nepregatite pe scara larga pentru a raspunde unor calamitati majore. Cel de-al treilea studiu anual facut de compania britanica Dynamic Markets Ltd, care a intervievat 1.
259 de profesionisti din domeniul IT din intreaga lume, a relevat faptul ca doar 38% din respondenti au pretins ca au instalate planuri comprehensive si integrate pentru recuperarea datelor in cazul unui dezastru (disaster recovery), astfel incat afacerea sa poata continua.
Mai grav, 92% din intervievati au declarat ca sunt constienti de consecintele severe pe care le-ar avea un accident grav asupra propriei infrastructuri IT, se arata intr-un comunicat Romsym Data.
INRAUTATIRE. Comparativ cu rezultatele sondajului efectuat anul trecut, frecventa lansarii in executie a planurilor de disaster recovery a crescut semnificativ. 51% din cei intervievati au declarat ca au fost nevoiti sa foloseasca planurile de disaster recovery, comparativ cu 33% cu un an inainte.
Aceasta implica faptul ca 18% – aproape una din cinci companii – au implementat propriul plan de disaster recovery pentru prima oara in ultimele 12 luni.
Cand au fost pusi in fata unui scenariu in care o calamitate naturala (incendiu sau uragan) distruge complet centrul de date al companiei, peste 40% din cei intervievati nu au avut habar cat de mult va dura reluarea operatiunilor normale sau macar a celor de baza.
Doar 3% au declarat ca pot continua activitatile desfasurate imediat dupa producerea incidentelor si numa