Kiss produce, Kiss mulge, Kiss ia banul. Laptaria presedintelui Consiliului Judetean Bihor, Kiss
Alexandru, si a viceprimaritei Biró Rozalia mulge, zilnic, zeci de milioane de lei de la Guvern. Cei doi
sefi ai administratiei publice locale si judetene, asociati in mai multe societati comerciale, si-au tras
o bucata buna din cascavalul guvernamental "laptele si cornul". "Noi avem lapte de vanzare si ar fi trebuit
sa fiu tampit sa nu vindem."
In calitate de presedinte al CJ Bihor, actionarul majoritar al laptariei "SC Biolact SRL" isi plateste din banii Guvernului marfa pe care o livreaza.
Programul guvernamental "laptele si cornul" a ajuns o vaca de muls pentru conducatorii alesi locali ai administratiei judetene. Presedintele CJ Bihor, Kiss Alexandru (foto), detinatorul a 70% din actiunile SC Biolact SRL, firma producatoare de produse lactate si branzeturi, si viceprimarita municipiului Oradea Biró Rozalia, cu 23% din actiuni, fac afaceri direct cu Guvernul.
Firma alesilor locali aprovizioneaza cu lapte societatea comerciala Derpan din Galati, castigatoare a licitatiei electronice organizate pe 11 august la CJ Bihor, in conformitate cu programul social al Guvernului "laptele si cornul". Conform OUG 96/2002, presedintii consiliilor judetene pot controla si tine in mana intreaga afacere guvernamentala.
Astfel, prin atributiile sale de serviciu, seful administratiei judetene din Bihor s-a ocupat de selectarea firmelor care au participat la licitatia electronica si a incheiat contracte cu societatile castigatoare. In plus, potrivit acelorasi reglementari, el va trebui sa aprobe platile produselor si serviciilor contractate, sa "verifice buna desfasurare a procesului de aprovizionare si
conditiile igienico-sanitar