Politica Microsoft in combaterea pirateriei software arunca utilizatorilor Windows o noua provocare. Compania va testa pe site-ul sau un program care-i va "interoga" pe cei care acceseaza "Download Center" in legatura cu licenta sistemului de operare Windows instalat.
In clipa in care Microsoft a anuntat ca SP2 nu va putea fi instalat pe "anumite" versiuni piratate de Windows, multi "calculatoristi" s-au prapadit de ras la "ineptia" iesita din laboratoarele din Redmond. "Prietenii" sistemului Windows au un nou motiv de a se "distra" pe seama celui mai mare si controversat producator de software.
Recent, unul din directorii "Windows Client Group", David Lazar, a anuntat introducerea, in varianta beta, pe Download Center (http://microsoft.com/downloads), a unui program de verificare a licentei Windows pentru cei care vor sa fie "la zi" cu orice up-date sau program de securitate pentru softurile emise de Microsoft, dupa cum se arata intr-un material infoworld.com.
Cu alte cuvinte, in clipa in care un utilizator va dori sa descarce un programel pentru a "acoperi" o vulnerabilitate din Windows, el va fi rugat sa permita companiei verificarea softului instalat pe calculatorul respectiv. Daca este vorba de o versiune piratata, utilizatorul va fi informat in legatura cu acest lucru, dar va putea in continuare sa-si descarce programul dorit.
"AVANTAJUL ORIGINALULUI". Dupa cum precizeaza David Lazar, acest program-test se intituleaza "Windows Genuine Advantage" si face parte dintr-o campanie Microsoft impotriva pirateriei, structurata pe trei directii: educatie, legislatie, tehnologie. Noul program face parte din "categoria" tehnologie, urmarindu-se incurajarea utilizarii de versiuni Windows cu licenta.
Desi Lazar spune ca in faza test "doar anumiti utilizatori" vor fi chestionati asupra "originalitatii" versiunii Win