Incepand cu anul 2005, examinarile pentru obtinerea permisului de conducere auto nu vor mai fi efectuate de Politia Rutiera.
Ieri, intr-o conferinta de presa, comisarul-sef Mihai Stancu, seful Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculari a Vehiculelor, a declarat ca aceasta atributie va fi preluata de institutia pe care o conduce, o data cu politistii care sunt specializati in acest domeniu. In plus, vor fi modificate si sistemele de examinare.
Astfel, proba teoretica va deveni mai usoara, eliminandu-se intrebarile-capcana, motiv de depunctare frecventa a candidatilor de pana acum. "Examenul de conducere trebuie promovat de orice om cu pregatire medie, nu e examen de licenta", a declarat Stancu. In schimb, proba practica va fi mult mai complexa si va contine patru randuri de testare.
Candidatul va parcurge, pe rand, trasee in zonele aglomerate ale orasului, pe timp de noapte, in afara orasului (pe drumuri nationale), si va da si o proba de indemanare.
In ceea ce priveste activitatea scolilor de soferi, comisarul-sef Stancu a spus ca se fac demersuri pentru ca activitatea acestora, precum si cea a instructorilor auto sa fie autorizata de politie, si nu de Ministerul Transporturilor, asa cum se face in prezent.
"Multe accidente se produc din cauza ca soferii nu sunt bine pregatiti", a explicat Stancu, precizand ca, actualele chestionare folosite la examene sunt vechi de peste 20 de ani.
Incepand cu anul 2005, examinarile pentru obtinerea permisului de conducere auto nu vor mai fi efectuate de Politia Rutiera.
Ieri, intr-o conferinta de presa, comisarul-sef Mihai Stancu, seful Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculari a Vehiculelor, a declarat ca aceasta atributie va fi preluata de institutia pe care o conduce, o data cu politistii care sunt specializati in acest domeniu. In