Directia pentru Protectia Drepturilor Copilului, cea mai mare institutie subordonata Consiliului Judetean, inghite anual peste 100 miliarde lei, insa directorul Botis sustine ca necesarul ar fi de 250 miliarde!
Documentele, declaratiile unor specialisti si realitatea din teren ne indreptatesc sa concluzionam ca obisnuinta de a solicita bani de la buget este rezultatul proastei gestionari, atat a actualei, cat si a precedentelor conduceri.
Pana nu se va face ordine la Directia pentru Protectia Drepturilor Copilului (DPC), respectiv un management la nivelul anului 2004, va continua „pomparea" de bani publici in aceasta veritabila „gaura neagra" a bugetului judetului.
"Bugetul pe acest an este de 106 miliarde, dar pentru a functiona fara probleme, avem nevoie de 250 miliarde. Peste 80 miliarde se cheltuiesc numai pe salarii.
Asta inseamna ca raman ceva mai mult de 25 de miliarde pentru intretinerea copiilor (hrana, imbracaminte, rechizite), reparatii, nevoi curente", asa si-a inceput Augustin Botis, directorul DPC, pledoaria saraciei care macina institutia. Altfel spus, „atat avem, asa ne descurcam". Insa realitatea nu sta intocmai ca in zugravita-prezentare a directorului.
Ani de zile, subiectul DPC a fost „frecat" in CJ pana la saturatie, de fiecare data spunandu-se ca primeaza interesul copiilor. Daca privim spre ce s-a realizat, rezulta banii cheltuiti ineficient si un slogan-directorial fara acoperire. Mai exista si „reversul medaliei" (pe care conducatorii institutiei se feresc sa-l declare public).
Recent, o comisie de audit, formata din trei reprezentanti ai DPC si trei ai Consiliului Judetean, a analizat situatia financiara din ultimul an a DPC. Concluzia: se cheltuie prea mult, nejustificat s