Persoanele care prefera cafeaua naturala fara zahar sunt cele cu educatie superioara, managerii sau angajati cu studii superioare, elevii sau studentii si populatia din Ardeal, se arata intr-un studiu al companiei de cercetare a pietei Daedalus Consulting.
Doar 64,9% dintre bucuresteni beau cafea naturala. Proportia este mai mica decat cea a locuitorilor din alte orase (77,2%), iar majoritatea consumatorilor sunt femei, se arata intr-un studiu al companiei de cercetare a pietei Daedalus Consulting.
In privinta structurii consumului pe tipuri, 77,2% din repondenti consuma cafea naturala, in timp ce 15,1% dintre acestia prefera instant si 8,7% cappuccino. Potrivit studiului, consumul de cappuccino a scazut cu cinci puncte fata de anul 2002.
Femeile consuma cappuccino intr-o masura mai mare decat barbatii, 12,5% fata de 4,6%, majoritatea consumatorilor avand varste cuprinse intre 18 si 30 de ani.
DIMINEATA – NATURALA. In acelasi timp, consumatorii de cafea naturala, cafea instant si cappuccino se diferentiaza semnificativ in privinta numarului de cesti baute intr-o zi. Astfel, consumatorii de cafea naturala beau in medie doua cesti intr-o zi, in timp ce consumatorii de cafea instant si cappucino consuma in medie 1,6, respectiv 1,2 cesti pe zi.
Momentul preferat de majoritatea consumatorilor de cafea naturala – 95% – este dimineata, acesta fiind valabil si in cazul a 66,9% dintre persoanele care prefera ness-ul sau cafeaua instant si 36,7% cappuccino.
SEARA – NESS. Pe de alta parte, se remarca un consum usor mai ridicat de ness si cafea instant in jurul pranzului, 35,2% dintre repondenti, fata de celelalte doua tipuri, cafea naturala, 26,4% si cappuccino, 24,4%. In acelasi timp, se observa o predispozitie a consumatorilor sa bea cappuccino dupa-amiaza sau seara.
Persoanele care prefera cafe