• 13 nuntasi au fost internati cu simptome de toxiinfectie alimentara dupa ce au mincat la o nunta in satul Puturi, comuna Castranova - Dolj • Medicii epidemiologi cred ca este vorba de un focar de infectie cu salmonela • Organizatorii nuntii risca sa fie amendati cu pina la 100 de milioane de lei
13 persoane au ajuns la spital cu diaree si varsaturi, iar alte 18 au primit ingrijiri la domiciliu, dupa ce au consumat brinza, chiftelute si sarmale la o nunta in satul Puturi al comunei doljene Castranova.
Nunta mare simbata la Puturi. Cu mic cu mare, aproximativ 200 de oameni au dat buluc la casa lui Virgil Spiridonescu. Barbatul, de 52 de ani, isi casatorea fiul, Dumitru, de 30 de ani. Mireasa, o fata din localitate, Magdalena Mihaela Scrieciu, de 27 de ani. Ca orice socru mare care se respecta, Spiridonescu a tinut mortis sa faca el nunta, afara in cort, asa cum se obisnuieste la tara. Pentru asta s-a pregatit cu saptamini inainte, angajind chiar si un bucatar experimentat sa se ocupe de prepararea bucatelor. „Au luat mezeluri de la FRIGORIFER si carne din Piata Mare din Craiova, ca de aici cumpara toti si chiar magazinele de la noi din sat se aprovizioneaza de aici. Pentru nunta au taiat doi porci. Eu am pregatit toata mincarea. Am facut lebar, sunca taraneasca, sarmalute, friptura, sa aiba tot omul ce minca. De 35 de ani fac mincare la oameni, am lucrat in comert, dar nu s-a intimplat niciodata sa las clientul nemultumit“, a sustinut Dumitru Popa, bucatar cu acte, dupa cum s-a laudat.
„Sarmalele aveau un gust foarte respingator“
Toate bune si frumoase pina a doua zi de dimineata. Dupa ce se ghiftuisera cu toate felurile de mincare enumerate mai sus, udate din belsug cu vin, tuica si must proaspat, mesenii au inceput sa simta cum le vin cirnaciorii si chiftelutele pe git inapoi. Apoi au inceput sa simta dureri puternice de