Romania este amenintata de terorism si dezinformarea prin mass-media, a declarat, ieri, la Parlament, secretarul Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, generalul Viorel Barloiu. Acesta chiar a precizat ca sefii institutiilor cu atributii in siguranta nationala au inclus dezinformarea si manipularea opiniei publice printre amenintarile majore la adresa tarii.
Daca este asa, atunci ziua de ieri trebuie sa le fi dat serios de lucru respectivelor institutii, dat fiind ca aceasta a marcat o adancire a crizei provocate de interventia politicului in presa romaneasca.
Cornel Nistorescu nu mai este, de ieri, directorul Evenimentului Zilei, incetand relatiile contractuale cu Ringier, ca la divort, din cauza unor „diferente ireconciliabile in modul in care vad modernizarea ziarului“. Conform informatiilor oficiale, fostul director va putea publica doua articole de opinie pe saptamana in Evenimentul zilei.
EZ se afla, in acest moment, intr-un vid de putere, cauzat de faptul ca Ion Cristoiu, fondatorul ziarului, rivalul lui Nistorescu si, in acelasi timp, numele cel mai vehiculat ca loctiitor al acestuia, a declarat, ieri, pentru Mediafax, ca nu a semnat nici un contract cu trustul Ringier si ca singurul loc unde va fi maine ar fi Biblioteca Academiei, unde lucreaza la o carte.
Totusi, in mediile de presa nu a fost nici un secret faptul ca Ion Cristoiu contactase, in ultimele luni, chiar oameni pentru noua echipa de la EZ dintre fostii sai colaboratori, refuzul sau de ieri fiind mai degraba rezultatul unui blocaj in discutiile cu Ringier.
Surse din colectivul redactional al Evenimentului Zilei, citate de Mediafax, declarau, ieri, ca unul dintre motivele pentru care Ion Cristoiu s-a retras ar fi fost chiar continuarea colaborarii cu Nistorescu, asupra careia se pare ca nu ar fi fost consultat.
Pe de alta parte, insus