Stresul, ritmul nebunesc al vietii cotidiene si problemele tranzitiei ii determina pe tot mai multi sa viziteze cabinetele de psihoterapie. De asemenea, un numar din ce in ce mai mare de copii ajung la psiholog, adusi de parintii care descopera ca au probleme de comunicare cu acestia.
“Probabil, in viitorul apropiat, vizita la psihoterapeut va deveni la fel de obisnuita ca si cea la medicul de familie”, ne-a declarat psihologul galatean Sandrina Mindu.
“Persoanele care vin la consiliere psihologica si psihoterapie sint sanatoase din punct de vedere psihic, dar, din cauza unor contexte sociale deosebite sau a unor conflicte interioare puternice, se afla in impas, in dificultate.
Sint persoane care, intr-un anumit moment al vietii, isi pierd drumul, sint derutate, intra in crize existentiale, sint prinse in aceeasi schema comportamentala ineficienta, au dificultati de comunicare, de relationare.
In plus, exact cum vedem prin filme, si la Galati cuplurile casatorite care trec prin perioade dificile aleg sa mearga la psiholog pentru a gasi o cale de comunicare”, a mentionat psihologul Sandrina Mindu.
Afirmatiile sale sint confirmate in practica de Cristina Vircol, o pacienta de 37 de ani, care ne-a povestit ca a trecut printr-un divort si prin necazuri care i-au zguduit echilibrul, dar sedintele de psihoterapie i-au redat increderea, linistea si echilibrul: “Toate sedintele acestea mi-au dat o stare de bine.
Psihoterapeutul stie sa scoata de la tine ceea ce nu ai spune nimanui nici in ruptul capului. Stie sa te faca sa te descarci pina in cele mai ascunse locuri ale sufletului si mintii tale”, explica femeia.
Sandrina Mindu considera ca mersul la psiholog nu e o “fita”. “Psihoterapie nu inseamna doar a sta de vorba, asa cum de cele mai multe ori este perceputa. Presupune modalitati variate de comunicare si m