Bai de picioare cu ceai negru
Se pun la fiert 4 litri de apa. Cand dau in clocot, se pun 3-4 plicuri de ceai negru, care se lasa sa fiarba 10 minute. Cand lichidul se raceste putin, se toarna intr-un lighean si se face o baie de picioare, vreme de o jumatate de ora. Se recomanda doua bai pe zi.
Bai de picioare cu cimbru
Se pune la fiert o jumatate de litru de apa. Cand da in clocot, se adauga doua lingurite de cimbru si se lasa sa fiarba 10 minute. Se pune la racit, se strecoara, apoi se face o baie de picioare de o jumatate de ora. Repetati procedeul zilnic, pana la disparitia mirosului.
Bai de picioare cu bicarbonat de sodiu si otet
In doi litri de apa calda se pune un pahar de otet si o lingura de bicarbonat. Se fac seara, doua bai de picioare pe saptamana.
Sosete cu frunze de salvie
Conform unei vechi retete, frunzele de salvie varate in sosete de lana sau de bumbac regularizeaza transpiratia picioarelor si elimina mirosul neplacut. La fel de eficiente sunt si baile cu decoct de frunze si flori de salvie (2 linguri la un litru de apa). Se fac bai de 20 de minute, dupa care picioarele se clatesc cu apa calduta.
Bai de picioare cu frunze de nuc
Pe langa virtutile lor antiseptice, frunzele de nuc au si insusirea de a usura picioarele obosite, dupa o zi grea de mers. Fierbeti doua frunze de nuc intr-o jumatate de litru de apa. Lasati sa se infuzeze 15 minute. Strecurati, apoi adaugati la lichidul fierbinte apa rece. Varsati amestecul intr-un lighean si adaugati un pumn de sare grunjoasa. Faceti o baie de picioare (pana la glezne), vreme de 20 de minute. Stergeti-va picioarele, apoi masati-le cu suc de lamaie. Bai de picioare cu ceai negru
Se pun la fiert 4 litri de apa. Cand dau in clocot, se pun 3-4 plicuri de ceai negru, care se lasa sa fiarba 10 minute. Cand lichidul se raceste putin, se toarna intr-