Andrei Plesu si Mircea Dinescu au anuntat, ieri, intr-o conferinta extraordinara de presa, ca demisioneaza din Colegiul CNSAS in semn de protest fata de decizia Colegiului conform careia liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, nu a facut politie politica.
Cei doi, alaturi de Horia Roman Patapievici si Claudiu Secasiu, au demontat cu argumente si dovezi hotararea luata de CNSAS, demonstrand fara drept de apel ca Vadim a avut legaturi stranse cu Securitatea. Cu toate acestea, Patapievici va mai ramane in Colegiu pana dupa alegerile din toamna, urmand sa faca opozitie grupului condus de presedintele CNSAS, Gheorghe Onisoru.
"Dupa alegeri voi demisiona si eu, asa cum au facut deja Andrei Plesu si Mircea Dinescu, pentru ca situatia de aici a devenit inacceptabila", a punctat Patapievici. Dupa demisia celor doi, dintre cei 11 membri pe care ii avea, initial, Colegiul CNSAS, au mai ramas doar opt, deoarece unul a demisionat mai de mult.
Doi reprezentanti CNSAS - propusi de PSD - nu s-au mai prezentat la sedinte de peste un an. In aceste conditii, Colegiul nu mai poate functiona, neavand cvorumul necesar luarii unor decizii. "Exista doua posibilitati: PSD poate sa-i reactiveze pe cei doi, care vin in sediu, dar refuza sa se prezinte la sedinte sau Parlamentul poate numi o alta componenta a Colegiului", a explicat Patapievici.
Onisoru distruge Colegiul
Cutremurul care s-a declansat in CNSAS a fost generat de insusi cel care ar fi trebuit sa se ocupe de bunul mers al activitatii Colegiului, Gheorghe Onisoru. Acesta a fost propus in Colegiu de PNL, insa liberalii s-au dezis de el in momentul in care au observat ca Onisoru serveste interesele Puterii. In sedinta de marti a Colegiului CNSAS a fost luat in discutie, din nou, cazul C.V. Tudor.
Dintre cei opt membri prezenti, patru au sustinut cu tarie ca Vadim a facu