Scandalul declansat in jurul persoanei lui Corneliu Vadim Tudor si legaturilor sale cu Securitatea a pus, pana la urma, bomboana pe coliva Colegiului Consiliului National de Studiere a Arhivelor Securitatii.
Dupa ce, in mod traditional, doi reprezentanti ai PSD in acest organism - Aurel Pricu si Mihai Gheorghe - erau dati disparuti de la intruniri, iar unul demisionase, dupa o serie de scandaluri si blocaje determinate de conflicte majore intre cei opt ramasi, iata ca acum, prin demisiile lui Plesu si Dinescu, institutia a intrat in blocaj tehnic. Practic, nu se mai poate lua nici o decizie.
Iar Patapievici a anuntat si el ca ar putea demisiona dupa alegeri. Legea Ticu a fost ingropata prima data in Parlament, atunci cand cei cu musca politiei politice pe caciula au facut pe dracu' in patru pentru a schimonosi proiectul - si au si reusit - si a doua oara acum, cand, practic, caruta nu mai poate merge nici macar pe doua dintre cele patru roti.
La tanc! Nu vom mai sti absolut nimic despre biografia candidatilor la alegerile parlamentare din acest an. Iar sfarsitul este legat de biografia lui Vadim.
Cum a debutat acest ultim taraboi? Ziarul Ziua a facut, cu mai multa vreme in urma, o dezvaluire, publicand un document a carui autenticitate nu este si nu poate fi contestata de nimeni.
Este vorba de un raport al generalului maior de Securitate, seful Directiei I, Aron Bordea, referitor la memoriile pe care, pe vremea lui Nicolae Ceausescu, le-a adresat Corneliu Vadim Tudor fruntasilor comunisti si la discutiile pe care le-a purtat cu acestia, cu ocazia unor audiente.
Pe atunci redactor la singura agentie de stiri, AGERPRES, aflata direct sub controlul Securitatii, si facand parte dintr-un grup restrans de "ziaristi" care il insoteau pe Ceausescu in vizitele de lucru - la scurt timp dupa ce fusese dat af