Cazul Carabulea s-a petrecut in Bucuresti, in perioada aprilie-mai 1996. Pe atunci, presedinte al Romaniei era Ion Iliescu (ca si acum), prim-ministru - Nicolae Vacaroiu (in prezent presedinte al Senatului), ministru de interne - Doru Ioan Taracila (acum deputat), sef al Politiei Capitalei - generalul Nicolae Nitu (acum activist PRM). La cirma justitiei care nu si-a facut treaba atunci erau Ion Predescu (ministru) si Vasile Manea Dragulin (procuror general). Sef al Parchetelor Militare, care ar fi trebuit sa se ocupe de cazul Carabulea, era generalul Samoila Joarza (in aceeasi functie si in prezent), iar sef al Sectiei Militare a Curtii Supreme era generalul Cornel Badoiu (acum deputat PSD).
Cazul Carabulea
APADOR-CH arata, intr-un comunicat de presa, ca ?a preluat si urmarit cazul Carabulea inca din 1996, imediat dupa evenimentele soldate cu decesul tinarului Gabriel Carabulea, in virsta de 27 de ani?. In 1998, dupa ce devenise evident ca autoritatile romane nu intentionau aducerea in justitie a celor vinovati, si cu atit mai putin acordarea unor despagubiri familiei, APADOR-CH a sustinut recurgerea la ultima cale de atac: plingerea la CEDO.
La 13 aprilie 1996, Gabriel a fost retinut de politisti de la Sectia 9 din Bucuresti si transferat imediat in arestul Sectiei 14 Politie.? In opinia APADOR-CH,? ?Gabriel Carabulea a fost torturat in arestul/incinta Sectiei 14 Politie Bucuresti (legat de un dulap si batut, apoi infasurat intr-un covor si batut)?. Pe 16 aprilie 1996, pentru ca se simtea foarte rau, ?a fost dus mai intii la Spitalul MAI, apoi la Spitalul penitenciar Jilava, de acolo, la Spitalul Sfintul Ioan si, in cele din urma, la Spitalul Fundeni?.? Gabriel a decedat la 3 mai 1996, in virsta de 27 de ani. ?Fotografiile color facute de familie la morga evidentiaza multiple urme de lovituri, inclusiv in zona organelor genitale?, su