Andrei Plesu: Argumentele cu care se apara d-l C.V. Tudor, cum ca el n-a facut politie politica sunt, in mare, doua: 1) nu are nici un angajament semnat; 2) are un amplu dosar de urmarire. Aceste argumente sunt invalide. Primul argument: nu toti cei pe care noi i-am publicat deja ca fiind oameni care au facut politie politica au avut angajamente. Existenta angajamentului e o conditie favorizanta, dar nu suficienta ca sa se dovedeasca calitatea cuiva de a fi facut politie politica. D-l C.V. Tudor nu are angajament, dar Securitatea era o institutie cu imaginatie si cu strategii flexibile si stia ca nu poate proceda cu un om din zona Vadim Tudor la fel cum proceda cu un subinginer de la Focsani, pe care il strangea cu usa la cadre.
Al doilea argument al d-lui Vadim Tudor: "am un amplu dosar de urmarire". Experienta noastra de patru ani in aceasta institutie a dovedit ca foarte multi, daca nu toti, dintre cei care au avut dosar de informator, au avut si dosar de urmarire. Era in logica de a lucra a Securitatii de a-i supraveghea si pe cei pe care ii utiliza, ca nu cumva sa le scape din mana. Deci, existenta unui amplu dosar de urmarire nu exclude calitatea de colaborator. In activitatea noastra de pana acum, C.V. Tudor e un caz unic. Este un om care practica delatiunea si livreaza informatii cu caracter de politie politica de natura sa aduca atingere celor despre care vorbeste din proprie initiativa. Se duce el la organele de securitate, se duce la generali, scrie memorii lui Ceausescu. In aceste memorii, el face lungi liste de indivizi care trebuie disciplinati, schimbati, inlocuiti si care sunt toti foarte periculosi pentru partid si tara. Veti avea acces in mod normal la aceste dosare, pentru ca sunt publice in momentul acesta.
H.-R. Patapievici: Incadrarea legala pentru cazul C.V. Tudor este la art. 5 paragraf 4, care spune urmatorul lucru: "Se cons