Ce destin ciudat are Evenimentul zilei. Omul care l-a făcut, Ion Cristoiu, a fost debarcat după alegerile din '96. Cel care l-a preluat a fost pus pe liber, într-o formulă amiabilă, înaintea alegerilor din acest an. Nu sunt un admirator al lui Ion Cristoiu, dar el are meritul de a fi făcut primul cotidian de tip tabloid în presa noastră. Evenimentul zilei a avut un succes devastator în varianta senzaţionalistă. Se contaminase toată presa din România de titluri de tip Deşi a fost conceput în epubretă, Vasile a ajuns miliţian. Singurul articol care făcea notă discordantă cu restul ziarului era editorialul lui Cristoiu, cel mai adesea grav şi, vorba cuiva, scris în maniera Gică Contra. Nu contra regimului, ci ca ipoteză de presă. Ion Cristoiu ştia şi ştie să fie interesant şi să contrarieze opinia comună. De ce nu şi-a făcut Ion Cristoiu propria sa publicaţie după ce a fost trimis la plimbare de la Zigzag, asta n-am izbutit să înţeleg niciodată. El a mai avut experienţe eşuate cu patronii ziarelor pe unde a lucrat şi după Evenimentul zilei. A trecut apoi pe la Cotidianul, pe la Azi şi n-a ezitat să-şi încerce norocul şi la un post de televiziune.
Cornel Nistorescu a preluat un ziar de succes. Iar primele sale încercări de a-l schimba dintr-un tabloid senzaţionalist într-un cotidian şi cu analize şi comentarii s-a lovit de refuzul cititorilor tradiţionali ai Evenimentului. Încât Nistorescu a schimbat politica editorială a ziarului, trecând la modificarea cu paşi mici. După 2000, Nistorescu a jucat cartea unei atitudini constant critice faţă de Putere. A crescut tirajul, dar a scăzut publicitatea, pe măsură ce Evenimentul şi-a câştigat reputaţia de ziar care nu iartă Puterea.
La un moment dat, premierul Năstase a lansat un semnal clar către proprietarii străini de presă din România - că îşi lasă redacţiile să facă ce jocuri vor, fără respect de adevăr,