Consilierii municipali au votat ieri in unanimitate trecerea Padurii Baneasa din zona intravilana in extravilana. Astfel, constructia de locuinte in padure va fi interzisa.
Mai mult, proprietarii de terenuri care au proiecte de urbanism obtinute inainte de adoptarea Planului Urbanistic General (respectiv decembrie 2000), nu vor putea sa mai primeasca si autorizatie de construire.
TEAPA. Terenurile din zona Padurii Baneasa, pentru care existau deja intocmite planuri de urbanism (PUD – plan urbanistic de detaliu, sau PUZ – plan urbanistic zonal), erau, pana la adoptarea acestei hotarari, printre cele mai scumpe din Capitala.
Cei care au cumparat terenuri in Padurea Baneasa si au asteptat sa creasca pretul pentru a profita si mai mult de afacere nu vor mai putea sa construiasca nici un imobil.
“Tot ce urmarim prin acest proiect este protejarea Padurii Baneasa. Exista o presiune extraordinara pe aceasta zona. Prin aceasta hotarare o protejam, odata scoasa in extravilan“, a spus Basescu. In schimb, cei care au facut deja investitii imobiliare in aceasta zona, vor beneficia de reduceri substantiale la plata taxelor si impozitelor pe teren si cladiri.
TAXE MICI. Zona Padurii Baneasa a fost trecuta in zona 0 de impozitare, la sfarsitul anului 2002, in speranta ca impozitele foarte mari vor descuraja construirea haotica.
Prin noua decizie, proprietarii de contructii si terenuri din zona vor plati impozite pe terenuri si cladiri de aproape zece ori mai mici, adica echivalentul zonelor periferice din sudul Capitalei.
Consilierii municipali au votat ieri in unanimitate trecerea Padurii Baneasa din zona intravilana in extravilana. Astfel, constructia de locuinte in padure va fi interzisa.
Mai mult, proprietarii de terenuri care au proiecte de urbanism obtinute inainte de adoptarea Planului Urba