Rosii la cuptor cu branza telemea
Ingrediente (pentru 4 portii): 250 g rosii marunte, 4 catei de usturoi, 2 linguri ulei de masline, 2 linguri otet aromat, 1 lingurita zahar, 200 g branza telemea, 75 g salata verde, piper proaspat macinat.
Mod de preparare:
Se spala rosiile si se aseaza intr-o forma plata, termorezistenta. Se adauga usturoiul curatat, uleiul de masline, otetul, zaharul si sarea si se dau la cuptorul incalzit la 200. Se coc rosiile circa 25 de minute, pana cand incep sa se crape si sa se rumeneasca.
Intre timp, se alege salata, se spala si se imparte pe 4 farfurii. Peste ea se aseaza branza telemea taiata in patru felii si deasupra se toarna rosiile impreuna cu zeama lasata la copt. Se presara cu piperul proaspat macinat si se servesc imediat.
Supa de cartofi si
telina cu seminte de dovleac
Ingrediente (pentru 4 portii): 500 g cartofi, 500 g radacina de telina, 30 g unt, sare, piper, 1/2 l zeama concentrata de legume (Knorr+apa), 50 g seminte de dovleac (curatate), 1 legatura patrunjel verde, 30 g parmezan (cascaval uscat), 4 linguri ulei de masline, 80 g jambon (zvantat).
Mod de preparare:
Se curata de coaja cartofii si telina, se spala, se taie cubulete si se dunstuiesc in untul incins. Se sting cu putina zeama de legume si 700 ml de apa, se condimenteaza si se lasa sa fiarba incet, aproximativ 20 de minute.
Se prajesc - fara grasime - semintele de dovleac, se scot din tigaie, se lasa putin sa se raceasca si se maruntesc in mixer, impreuna cu frunzulitele de patrunjel, parmezanul rupt bucatele si uleiul.
Cartofii si telina se paseaza impreuna cu zeama in care au fiert, iar jambonul se taie fasii. Supa-crema se serveste fierbinte, impreuna cu fasiile de sunca si sosul din seminte de dovleac.
Salsa de ciuperci cu vin
Ingrediente (pentru 4