Bolnavii nu au mai primit carne proaspata din aprilie, de la Paste. Uneori, la bucataria Spitalului se mai gasesc conserve. Mincarurile de baza pentru cei internati sint cartofii, orezul si fasolea. Daca, in anii '90, un bolnav internat in Spitalul Municipal Roman nu ducea lipsa nici de mincare, nici de medicamente, scaderea nivelului de trai din oras, datorata lipsei productiei industriale si agricole, i-a lasat pe romascanii internati sa se bucure doar de mincare de post. Rareori, carnea proaspata ajunge in bucataria spitalului, fiind prea scumpa pentru sistemul sanitar romascan. La Spital se tine post de sase luni, bolnavii avind parte de carne proaspata, ultima data, de Sfintele Paste. "Carne proaspata nu s-a mai achizitionat din luna aprilie, de la Paste, pentru ca este foarte scumpa. S-au mai cumparat conserve de carne si de pate de ficat, care sint mai accesibile, dar carne proaspata nu cred ca vom mai aduce pina la Craciun. Guvernul aloca, in medie, 60.000 de lei pe zi pentru mincarea unui bolnav, dar finantarile de care dispune Spitalul Municipal Roman nu pot acoperi aceasta alocatie de hrana", a declarat directorul economic al Spitalului Municipal Roman, Toma Turcanu. Diabeticii si lehuzele si-au luat gindul de ceva vreme de la suplimentul alimentar necesar, aducindu-si mincarea de acasa. Cei care servesc masa in spital au parte de mincaruri gatite din cartofi, fasole, mazare si orez. "Dispunem de cartofi pentru consumul curent, luati de la producatori particulari, carora nu le platim si TVA. Cartofii achizitionati pina acum ajung pina in luna noiembrie, dupa care ne vom aproviziona de pe Internet. Cautam furnizori si pentru ceapa, care ne va fi necesara pe parcursul iernii. Vom mai achizitiona si conserve de la unitati industriale, pe baza unor licitatii de oferte", a mai spus directorul economic al Spitalului. Desi datoriile Spitalului catre furnizori ins