Investigatiile reporterilor "Obiectiv", in dosarul Hotelului "Regal", privind retrocedarea unui impozant imobil amplasat pe strada Plevna 153, au scos la iveala nereguli flagrante, demne de atentia PNA: singura locatie cu numele "Hotel Regal" functiona pe strada Regala, la nr 2, adica exact intr-unul din corpurile actualului Teatru "Maria Filotti".
Documentul care atesta acest lucru se gaseste la Arhivele Statului, in acesta precizindu-se clar ca imobilul respectiv a apartinut municipiului Braila, si nu unei persoane fizice, deci nu ar putea fi mostenit.
Aspectul cel mai socant este ca, pina acum, Primaria nu a solicitat Arhivelor Nationale acest document, desi ar fi constituit principala ei proba pentru a cistiga procesul pe care trei presupusi mostenitori l-au deschis, pentru a intra in posesia imobilului de pe strada Plevna, care, cu siguranta valoreaza citeva miliarde de lei.
Curios este si faptul ca cei trei sint consiliati de un fost angajat al Arhivelor, care a fost disponibilizat tocmai "din cauza unor asemenea probleme", dupa cum ne-a declarat directorul Directiei Judetene a Arhivelor.
Familiile Nedelcu, Minzu si Stoian, in rol de mostenitori ai familiei Oteleanu, care ar fi dobindit Hotelul "Regal" in 1913, au solicitat, in trei rinduri, institutiei primarului, retrocedarea acestui hotel, de fiecare data identificind vechea locatie cu o alta cladire de pe fosta strada Regala, ultima locatie indicata de notificatori fiind cladirea de pe str. Plevnei 153, colt cu str.
1 Decembrie 1918 - in prezent, locuita de chiriasi. Cum comisia de aplicare a Legii 10/2001, privind retrocedarea imobilelor nationalizate, din cadrul Primariei, a refuzat de fiecare data retrocedarea, cazul a ajuns in instanta, insa nu pe legea privind reconstituirea dreptului de p