In prezent, autorii a 4.000 de infractiuni comise in Braila sint in libertate, Politia inregistrind aceste cazuri ca "a.n."-uri (autori necunoscuti).
Trei crime, 4 violuri, aproape 200 de tilharii, peste 40 de autoturisme furate, mai bine de 500 de spargeri de locuinte si circa 1.000 de furturi din autoturisme - acestea sint doar o parte din dosarele pe care politistii judiciaristi le au in lucru, in cazul multora dintre ele sansele de a-i prinde pe autori fiind extrem de mici sau chiar nule.
La aceasta data, judiciaristii braileni gestioneaza nu mai putin de 4.000 de dosare cu infractiuni ale caror autori au ramas necunoscuti. Un scurt bilant intocmit dupa primele 9 luni din acest an arata ca ofiterii de la Investigatii Criminale au inca in lucru 3 crime, 4 violuri, 8 vatamari corporale grave, nu mai putin de 3.
381 de furturi, din care cele mai multe o reprezinta spargerile de locuinte sau sedii de societati comerciale - circa 1.150 - si furturi din autoturisme - 922, la care se mai adauga si 174 de tilharii, doua furturi de case de bani si 67 de furturi de genti.
Ingrijorator de multe sint si furturile de autoturisme ramase fara depistarea autorilor, 46 de masini fiind "saltate" de hoti inca neidentificati.
Cele mai multe spargeri au acelasi mod de operare
Interesant este ca spargerile de locuinte proprietate personala sau de imobile apartinind unor societati comerciale, ale caror autori au ramas in libertate tind sa devina un adevarat fenomen la Braila, in total inregistrindu-se 525 de locuinte si 617 sedii de firme pradate.
Ciudat este ca cele mai multe dintre spargerile de case sau apartamente au acelasi mod de operare, ceea ce conduce la ipoteza ca acestea sint operate de aceeasi banda de hoti, adev