- Economic - nr. 213 / 28 Octombrie, 2004 Ministerul Agriculturii sustine ca romanii au mancat mai bine in acest an fata de perioada corespunzatoare din anul trecut. Daca aceste constatari nu sunt cosmetizate, atunci acest fapt se datoreaza fie stresului provocat cetatenilor de anul electoral, fie, cine stie, altor cauze, dar in nici un caz cresterii puterii lor de cumparare. Iata cifrele anuntate cu nonsalanta de ministerul de resort: consumul de carne, lapte, oua si zahar au crescut usor in primele opt luni; cele mai mari cresteri s-au inregistrat la carne si produse din carne, consumul mediu pe cap de locuitor atingand valoarea de 30,4 kilograme, fata de 28,3 kg in perioada ianuarie-august 2003. Drept urmare, un roman a consumat 5,5 kg carne de vita si 12,1 kg carne de porc. La ce naiba s-or mai plange cei 6 milioane de pensionari? Si tot asa, la carnea de pasare s-a mancat, pe cap de roman, 11,4 kg, iar consumul de zahar si produse zaharoase a avansat pana la 17,1 kg. Romanii au mancat si oua mai multe decat anul trecut, consumul crescand cu patru oua, ajungand la 202 in perioada ianuarie-august 2004. Si, in fine, Ministerul Agriculturii zice (doar zice!) ca la produsele din lapte consumul s-a majorat cu 4 kg, pana la 159 de kg pe cap de locuitor. Nu ni s-a comunicat insa daca in aceasta statistica sunt cuprinsi si cei care, nenorociti, mananca o data la doua zile, sau miile de scormonitori in lazile si haldele de gunoaie, si de unde isi pot asigura zecile de kilograme de carne si de lapte si sutele de oua cu care se lauda ministerul de resort si, implicit, Guvernul. MIHAI BARDASANU - Economic - nr. 213 / 28 Octombrie, 2004 Ministerul Agriculturii sustine ca romanii au mancat mai bine in acest an fata de perioada corespunzatoare din anul trecut. Daca aceste constatari nu sunt cosmetizate, atunci acest fapt se datoreaza fie stresului provocat cetatenilor de a