Constantin Nastase, reprezentant Allianz-Tiriac Asigurari: ?Nici anul viitor, romanii nu vor face coada la incheierea de polite pentru casa fiindca statul nu face nimic in sensul asta. Ar trebui sa subventioneze primele platite de cei cu venituri mici, iar deductibilitatea ar trebui sa fie totala. Si exista multe piedici atunci cind vine vorba de deductibilitatea asta: prea multe acte si drumuri pentru numai 200 de euro?.
Daniel Poting, director Prima Imobiliare: ?In Suceava, circa 75% din blocurile existente au fost ridicate inainte de ?77, an in care s-au schimbat normativele de constructie. Oamenii insa cumpara in continuare apartamente in blocuri vechi, pentru ca sint limitati de bugetul propriu?.
Emil Stefanoaie, agent imobiliar Terra Estate: ?Dupa sperietura pe care au tras-o acum, cred ca iesenii se vor orienta catre case construite pe pamint. In Iasi, cam 30% din blocurile de locuinte au un grad ridicat de risc seismic. Cartierele cu probleme sint cele din centrul vechi, Tatarasi si Pod Ros. Cred ca locuintele de aici se vor ieftini si estimez ca va creste si piata asigurarilor. Cladirile cu bulina nu se asigura, insa pentru cele vechi se va plati o prima mai mare?.
Dan Cruceru, director Pro Casa Invest: ?In Constanta, aproximativ 70% din apartamente sint in blocuri construite inainte de ?77. Dar un cutremur nu prea mai baga spaima in oameni ca s-au obisnuit cu ideea?.
Viorel Lacatus, agent imobiliar Buzau: ?La noi nu prea sint blocuri cu multe etaje. In plus, se cumpara orice. Oamenii nici nu intreaba cind a fost construit blocul... Romanii care au muncit afara stau aici citeva saptamini, cumpara tot ce prind, inchiriaza si apoi pleaca din nou. Si isi scot banii. De polite de asigurare nici nu poate fi vorba, ca oamenii de aici nu sint asa bine informati?.
Victor Mihalache, director Apulum ?4: ?Acest cutremur nu