BUSINESS Producatorii romani de conserve si pateuri fac investitii de milioane de euro, pregatindu-se pentru marea concurenta de pe piata europeana. INVESTITII - Fabricile alimentare romanesti se pregatesc pentru aderare
Producatorii romani de conserve si pateuri fac investitii de milioane de euro, pregatindu-se pentru marea concurenta de pe piata europeana. IOHANNA ONACA PURDEA
IGIENIC. Prin folosirea utilajelor automatizate se evit` contactul angaja]ilor cu materiile prime Peste trei milioane de euro. Aceasta este suma investita in tehnologie de ultima ora de producatorul sibian de pateuri de ficat si conserve Scandia Romana. Compania a beneficiat de 1,905 milioane de euro in cadrul unui proiect SAPARD, investitia proprie fiind de peste un milion de euro. Banii au fost folositi pentru modernizarea fabricii, cresterea calitatii produselor si asigurarea unui mediu de lucru igienic, conform normelor impuse de Uniunea Europeana.
UTILAJE MODERNE. Compania a achizitionat doua linii complet automatizate pentru conserve, o linie de productie pentru mancaruri si carnuri in suc propriu si o linie de ambalare. Fabrica beneficiaza acum de utilaje performante, printre care cuttere, masini de dozat si inchis conserve, sterilizatoare, masini de etichetat si ambalat. "Noile capacitati de sterilizare a ambalajelor confera acum siguranta absoluta a tratamentului termic, un factor esential pentru conservarea in conditii optime a produselor", a afirmat Sorin Bozdog, directorul comercial al societatii.
IGIENA Si CALITATE. Pentru a asigura un mediu igienic de productie, in fabrica sibiana s-au instalat ecluze la intrarea si la iesirea din sectii, pentru sterilizarea echipamentului de lucru. Angajatii poarta halate albe, bonete si incaltari speciale, iar in sectii este interzis accesul cu lantisoare, cercei, inele, ceasuri, telefoane mobile sau alte