Lupta politica dintre republicanul Bush si democratul Kerry a fost reflectata pe deplin de televiziunile americane. Potrivit analistilor politici, a fost pentru prima data cind si televiziunile americane au sustinut unul dintre candidati. Traian Ungureanu, comentator politic, afirma ca majoritatea posturilor de televiziune au fost de partea lui John Kerry.
Mai mult, Ungureanu sustine ca cei de la Fox News au fost singurii care i-au tinut partea lui George W. Bush. Pe de alta parte, sumele foarte mari din publicitatea electorala au oferit loc pe sticla unui numar foarte mare de spoturi negative venite din ambele parti. Tonul vehement al campaniei anti-Kerry a fost contracarat de numeroasele organizatii care au militat anti-Bush.
O parte importanta a campaniei electorale americane din acest an au constituit-o spoturile negative. Campion a fost Bush, ale carui atacuri la adresa lui Kerry au fost de o vehementa fara precedent. De la lipsa de eroism a acestuia in Vietnam, pina la scoateri din context ale discursurilor pe teme economice, o serie intreaga de spoturi anti-Kerry au ocupat spatiile de emisie.
Echipa de campanie a lui Bush nu s-a dat in laturi de la a fabrica materiale sau a rastalmaci declaratiile lui Kerry, depasind nivelul obisnuit al “rautatilor” care apar in timpul unei campanii. Kerry nu a mai avut nevoie in acceasi masura de spoturi negative, fiindu-i suficient sa se apere.
Bush a avut un procentaj mult mai mare de spoturi negative - 75a, in timp ce Kerry a avut numai 25a, cifre confirmate de ambele tabere.
O alta problema a fost, in ultimele zile, pastrarea obiectivitatii inaintea alegerilor, stiut fiind faptul ca o singura stire poate modifica rezultatul alegerilor, asa cum s-a vazut in martie, in Spania, cind atacul terorist asupra garii din Madrid l-a invins pe Jose Maria Aznar.
Proaspata ies