Turistii care prefera vizitarea unor locuri istorice vor fi "inzestrati" cu un echipament high-tech care le va permite un "traseu tridimensional" si real, in acelasi timp.
Printr-un proiect finantat de Uniunea Europeana, vestigiile arheologice, transformate in muzee, trasee turistice, vor putea fi admirate si intr-o varianta computerizata, prin care notiunile de "virtual" si "real" vor fi combinate, ceea ce va duce la o noua forma a turismului cultural. PALATUL VOIEVODAL.
Aflat in vizita la Palatul Voievodal "Curtea-Veche", de exemplu, turistul va primi o pereche de ochelari (care redau imagini tridimesionale) de care va fi atasata o mini-camera video. Intregul dispozitiv va fi conectat la un computer, care va face parte din "echipamentul de vizitator".
Imaginile captate de camera video vor fi trimise catre soft-ul computer-ului, astfel ca imaginile pe care le va vedea in realitate vor fi combinate cu elemente animate, virtuale. Acest lucru presupune ca programatori, autori de grafica virtuala sa fi realizat in prealabil "filmulete documentare" despre locatia respectiva.
Soft-ul care realizeaza animatia este dezvoltat de o companie britanica 2d3.
Seful echipei de cercetare, Andrew Stoddart, a declarat pentru BBC online ca prin acest software inovator personajele care apar in filmulete sunt redate in timp real, "miscarea, exprimarea, imbracamintea fiind cat se poate de autentice".
Turistii care prefera vizitarea unor locuri istorice vor fi "inzestrati" cu un echipament high-tech care le va permite un "traseu tridimensional" si real, in acelasi timp.
Printr-un proiect finantat de Uniunea Europeana, vestigiile arheologice, transformate in muzee, trasee turistice, vor putea fi admirate si intr-o varianta computerizata, prin care notiunile de "virtual" si "real" vor fi combinate, ceea ce va duce la o no