Primariile din aproape toate orasele mari transilvanene sint blocate, dupa ce mii de angajati au aderat la greva initiata de Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratia Publica Locala (FNSAPL). Activitatea continua doar la Oradea si Arad. La actiuni s-au raliat si angajatii consiliilor judetene din Alba, Salaj, Mures, Covasna si Harghita.
Primariile din aproape toate orasele mari transilvanene sint blocate, dupa ce mii de angajati au aderat la greva initiata de Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratia Publica Locala (FNSAPL). Activitatea continua doar la Oradea si Arad. La actiuni s-au raliat si angajatii consiliilor judetene din Alba, Salaj, Mures, Covasna si Harghita. Intrucit guvernul refuza negocierile, federatia a anuntat pentru vineri un mars al tacerii de la primarie la prefectura in fiecare resedinta de judet implicata.
?Sintem in cea de-a patra zi de greva. Initial, am declansat conflictul 18.000 de salariati din 120 de institutii publice, dar ni s-au alaturat 4.500 de functionari publici din instiutiile de control, reuniti in Sindicatul National al Functionarilor Publici, si 5.000 de salariati din institutii descentralizate?, ne-a declarat liderul FNSAPL, Valer Suciu, angajat al Primariei Cluj-Napoca. Potrivit acestuia, principalele revendicari sint de natura salariala. Pe perioada grevei se asigura doar serviciile de stare civila (nasteri, casatorii, decese) si functionarea cantinelor sociale.
La Cluj, primarul Emil Boc a declarat ca sustine greva, in timp ce prefectul Valentin Cuibus considera ca aceasta nu era necesara. Pentru a fi sigur ca nu vor exista disfunctionalitati la alegeri din cauza grevei, Cuibus a precizat ca nu va desemna presedintii si loctiitorii sectiilor de votare din rindul grevistilor. In replica, liderii sindicatului Civitas al angajatilor Primariei Cluj-Napoca au anuntat ca prefectul