Niciodata pina acum, numarul americanilor inscrisi pe listele electorale si care s-au prezentat la urne nu a fost atit de mare ca in acest an. Dupa cum informeaza cotidianul american Washington Post, preluat de Ansa, „era apatiei a devenit acum istorie“.
Potrivit sursei mai sus mentionate, 173,6 milioane de americani s-au inregistrat pe listele electorale, acesta fiind cel mai ridicat nivel de alegatori din istoria tarii.
Primele estimari vorbesc de un numar de alegatori intre 117 si 121 de milioane, fata de 2000, cind la urne s-au prezentat 105 milioane de alegatori. Dincolo de posibilele erori comise de Bush si Kerry, afirma Washington Post, cei doi au desfasurat o campanie spectaculoasa de convingere a electoratului sa se prezinte la vot. In acest an, se estimeaza ca s-au prezentat la urne intre 117 si 121 de milioane de americani, numar care, daca estimarile se confirma, ar reprezenta 58 sau de 60 la suta dintre persoanele cu drept de vot.
La ultimele alegeri din 2000, procentul alegatorilor a fost de 51 la suta, adica aproximativ 105 de milioane de persoane. In 1996, atunci cind Bill Clinton a candidat pentru al doilea mandat, s-au prezentat la vot doar 96 de milioane de alegatori, in timp ce in 1992, afluenta a fost ceva mai ridicata, de 104 milioane de alegatori, adica 55 la suta dintre persoanele cu drept de vot. Niciodata pina acum, numarul americanilor inscrisi pe listele electorale si care s-au prezentat la urne nu a fost atit de mare ca in acest an. Dupa cum informeaza cotidianul american Washington Post, preluat de Ansa, „era apatiei a devenit acum istorie“.
Potrivit sursei mai sus mentionate, 173,6 milioane de americani s-au inregistrat pe listele electorale, acesta fiind cel mai ridicat nivel de alegatori din istoria tarii.
Primele estimari vorbesc de un numar de alegatori intre 117 si 121 de milioane, fata de 2000, c