Vinurile romanesti dau clasa - cel putin in concursurile organizate la Bucuresti - celebrelor lor surate din Franta, Italia, Spania sau Africa de Sud. Ele au castigat 56 din cele 60 de medalii de aur si argint acordate in cadrul Concursul International de Vinuri Bucuresti 2004. FLORINA ZAINESCU
CONCURENTA. Un numar de aproximativ 240 de sortimente de vinuri, din 18 tari, au participat, in perioada 31 octombrie-2 noiembrie, la cea de-a doua editie a Concursului International de Vinuri Bucuresti. Romania a aruncat in lupta rodul muncii a 30 de producatori si importatori de vinuri, printre care Cotnari, Murfatlar, Cramele Prahova, Odobesti, Pietroasele, Cramele Recas si Vincon Vrancea. Contracandidati: licori bahice din Africa de Sud - tara care a obtinut la editia de anul trecut cele mai multe medalii la sectiunea vinuri rosii - Australia, Franta, Italia, Spania, Portugalia sau California.
JURIZARE STRANSA. "Anul acesta, vinurile prezentate au fost foarte apropiate ca valoare, iar jurizarea a fost foarte stransa. Motiv pentru care membrii juriului au hotarat sa acorde numai medalii de aur si argint", a declarat Ovidiu Gheorghe, directorul general al Patronatului National al Viei si Vinului (PNVV), unul dintre organizatorii evenimentului. 66 la numar. "Vinurile romanesti au inregistrat un succes rasunator, obtinand 56 de medalii, mult mai multe comparativ cu editia din 2003", a spus Gheorghe.
CASTIGATORI. Pe primul loc in topul celor mai galonati producatori se inscriu Murfatlar, cu 8 medalii de aur, Cotnari, rasplatit cu 5 medalii de aur si una de argint, si Vincon Vrancea si Cramele Recas, cu o medalie de aur si 4 de argint.
Vinurile romanesti dau clasa - cel putin in concursurile organizate la Bucuresti - celebrelor lor surate din Franta, Italia, Spania sau Africa de Sud. Ele au castigat 56 din cele 60 de medalii de aur si argint ac