Tudor Gheorghe aduce maine, la Sala Palatului, "rasuri si trandafiri". Pentru acest spectacol, artistul s-a pregatit inca de la 1 august 1945. Ziua, luna si anul cand s-a nascut. DANA ANDRONIE
PUNTE. Artistul a "logodit" taraful cu orchestra simfonica Trubadurul oltean aduna pe scena Salii Palatului nu mai putin de 100 de artisti. Aceasta desfasurare de trupe este necesara, intrucat Tudor Gheorghe ne-a spus ca incearca sa "logodeasca" un taraf cu o orchestra simfonica. "In rasuri si trandafiri vor fi prezente cantecele populare de pe la curtile domnesti din secolul al XVI-lea, care erau de aceeasi calitate cu muzica buna de la Versailles sau de la Viena. Cantecul popular este o dovada clara ca suntem in Europa", ne-a marturit artistul.
SONORITATI. Incepand cu ora 19:00, Tudor Gheorghe va fi maestrul de ceremonie, fiind ajutat de doua coruri si de Orchestra Teatrului Liric din Craiova. Dupa decenii de spectacole, artistul va urca pe scena in acelasi costum: itari negri si camesa alba. Sotia artistului va veni la concert, dar nu va intra in sala. Niciodata nu si-a vazut sotul cantand pe scena, emotiile fiind prea mari, putand sa-l asculte doar din culise.
"«Intre rasuri si trandafiri» va fi din nou debusolant pentru o parte din fidelii mei spectatori. Sonoritati barbare, de tambal de gat, de cobza⦠C-o vorba doar, sonoritati ale unui taraf traditional vor fi prelucrate si rafinat inaltate spre Dumnezeu de o orchestra simfonica, impreuna cu un cor academic", ne-a declarat artistul. Biletele s-au vandut ca painea calda, astfel ca la "nunta" de rasuri a lui Tudor Gheorghe vor veni mii de iubitori de muzica.
CREATIE"Sonoritatile unui taraf traditional vor fi prelucrate si rafinat inaltate spre Dumnezeu de o orchestra simfonica"
INTEGRARE"Cantecul popular este o dovada clara ca suntem in Europa" - Tudor Gheorghe artist