Placintele cu dovleac
Ingrediente (pentru 12 bucati): 500 g miez de dovleac, sare, 50 g bacon, 1 ceapa, 2 oua, 60 g faina, 1 legatura patrunjel verde, 1 ardei iute rosu, 50 g cascaval, piper proaspat macinat, 4 linguri ulei pentru prajit.
Mod de preparare:
Se da miezul de dovleac pe razatoarea mare, se presara cu sare si se lasa sa stea asa circa 30 de minute.
Se taie cubulete baconul si ceapa, se pun pe foc intr-o tigaie (fara grasime) si se lasa putin sa se rumeneasca. Se adauga dovleacul ras, stors bine intr-un servet de bucatarie, se prajeste, si el, cateva minute la foc mare, dupa care se lasa sa se raceasca.
Cand s-a racit, se incorporeaza ouale, faina, frunzulitele de patrunjel, ardeiul iute tocat marunt si cascavalul ras si se amesteca bine.
Se sareaza, se pipereaza si se fac din compozitia astfel preparata 12 placintele (cate o lingura plina pentru fiecare), care se prajesc circa 5 minute, la foc potrivit, in uleiul incins. Placintelele se servesc fierbinti, eventual cu salata verde.
Mancare de dovleac cu galuste de carne
Ingrediente (pentru 6 portii): Mancarea de dovleac: 1 kg miez de dovleac, 300 g cartofi, 800 g rosii, 200 g praz, 3 linguri ulei, 2 catei de usturoi, 1 l zeama concentrata de legume (Knorr plus apa). Galustele de carne: 250 g carne tocata (porc + vita), sare, piper proaspat macinat, 1 ou, 2 linguri bulion gros, 1 lingura frunzulite de cimbru, 1 lingura pesmet, o legatura patrunjel verde.
Mod de preparare:Mancarea de dovleac - Se taie cubulete miezul de dovleac si cartofii curatati de coaja. Rosiile oparite se curata de pielita si se taie in 4 (eventual se preseaza inainte intre palme, pentru indepartarea semintelor), iar partea verde a prazului se taie rondele (partea alba se pastreaza pentru galuste). Cartofii si dovleacul se prajesc in uleiul incins, circa 3 minute,