Excesul de usturoi din mancaruri se inlatura cu patrunjel.
Umpleti o strecuratoare de ceai din metal (in forma de ou, care se vara in cana) cu patrunjel proaspat si lasati-o sa fiarba cateva minute in cratita.
Ananasul proaspat nu trebuie folosit la dulciurile pe baza de gelatina, pe care o dizolva usor. Folositi ananas din compot, nu prezinta probleme. Un sorici de porc pus la fiert in apa de macaroane le da acestora un gust deosebit si le impiedica sa se umfle prea tare. Sucitorul de prajituri trebuie varat inainte de folosire in congelator. Lasati-l cateva ore acolo si aluatul nu se va mai lipi de el.
Morcovii nu trebuie pusi niciodata in camara impreuna cu cozile verzi. Ele absorb apa din radacina, care se ofileste rapid.
Sucul de morcovi e sanatos si gustos, doar curatatul e neplacut. Un sfat: puneti morcovii 5 minute in apa clocotita si apoi clatiti-i cu apa rece. Coaja se ia repede.
Conopida dobandeste un gust mult mai accentuat, daca in apa de fiert puneti si cateva frunze desprinse de pe cotor.
Despre locuinta...
Gaurile mici din peretii vopsiti cu alb se astupa usor cu pasta de dinti de aceeasi culoare. Broasca usii intepenita trebuie unsa cu spray de corp uleios. Dati un jet prin gaura cheii, apoi invartiti cheia incolo si-ncoace de cateva ori. Uleiul se imprastie si unge incuietoarea. Usile care fac zgomot puternic cand se trantesc trebuie "potolite" cu guma de mestecat. Lipiti 2-3 bucatele pe rama si problema e rezolvata. Scaunul are asperitati care va rup ciorapii? Ungeti zonele respective cu oja incolora. Sticlele goale cu dispozitiv de stropit, in care a fost detergent pentru geamuri, pot fi umplute din nou, cu un preparat usor de realizat si la fel de eficient. Puneti in el spirt medicinal, in care turnati 2-3 picaturi de ulei aromat: lavanda, eucalipt, menta... Excesul de usturoi din mancaru