Imobilul in care UDMR Mures isi desfasura pana acum activitatea va reintra in posesia proprietarului de drept, Hanko Tiberiu. STEFAN ORMENISAN
Aceasta a fost hotararea definitiva luata de instantele muresene care au considerat ca Uniunea nu este partid politic, iar legea care prevede ca formatiunile politice sunt exceptate de la retrocedare nu se poate aplica in acest caz. De fapt, Curtea de Apel Mures a respectat decizia data de in urma cu un an de primarul municipiului Targu-Mures, Dorin Florea, care a dispus retrocedarea in natura a cladirii. Primarul si-a motivat decizia pe baza unei adrese a Tribunalului Bucuresti, care arata ca UDMR nu este inregistrata in Romania ca partid politic.
Conform unor surse din interiorul Prefecturii Mures, in cazul acestui imobil au existat numeroase presiuni exercitate de liderii UDMR la Bucuresti, dar si la nivelul Prefecturii unde subprefectul Burkhardt Arpad ar fi facut lobby pentru atacare deciziei Primariei Targu-Mures. Totusi, la sfarsitul saptamanii trecute notificarea Prefecturii Mures a fost respinsa de Curtea de Apel Mures, care a dat o decizie definitiva si irevocabila.
Prin aceasta hotarare, Uniunea a fost pusa in situatia de a-si cauta un nou sediu. Mai mult, daca instantele vor hotari, UDMR va trebui sa plateasca retroactiv chiria pentru spatiul folosit. Totusi, liderii organizatiei sunt hotarati sa ceara despagubiri actualilor proprietari deoarece au investit cateva miliarde de lei in renovarea cladirii. "Eu nu pot sa spun ca ies din acel sediu, iar banii comunitatii maghiare au fost cheltuiti degeaba. Noi am propus mostenitorilor sa fie despagubiti si sa ramanem noi in sediu", a declarat deputatul Kelemen Attila, presedintele UDMR Mures.
PROPUNERE "Eu nu pot acum sa vin si sa zic ca ies din acel sediu, iar banii comunitatii maghiare au fost cheltuiti degeaba. Noi am propus