O pastiluta luata cateva zile pe luna in sezonul rece. Acesta este vaccinul antigripal homeopat, care se administreaza la primele semne de boala, la contactul cu o persoana bolnava sau preventiv in epidemii. STELUTA INDREI
Vaccinarea homeopata este o "metoda blanda de stimulare specifica a imunitatii avand o eficienta cel putin egala cu cea a vaccinului alopat. In plus, prezinta avantajul unor reactii adverse practic inexistente. Vaccinul homeopat stimuleaza bland reactia imuna a organismului impotriva gripei, fara riscul unor perturbari imunologice si nu este alergizant", explica dr. Elena Agneta Vartan, medic homeopat.
PREPARARE. Vaccinul antigripal homeopat se pregateste anual, plecand de la vaccinul alopat specific pentru epidemia anuntata de Organizatia Mondiala a Sanatatii, folosind tehnica speciala de preparare a produsului homeopat. Este un produs cu administrare orala, care se utilizeaza cel mai adesea sub forma unor granule. Vaccinul se gaseste in farmacii si se administreaza in prize repetate doua-trei saptamani pe toata perioada cu risc de epidemie. Vaccinarea antigripala homeopata confera imunitate specifica fata de tulpina virala care circula in epidemia respectiva.
BENEFICII. "Studii clinice si imunologice efectuate au dovedit o eficienta a vaccinului homeopat comparabila cu a vaccinului injectabil", precizeaza dr. Vartan. Reactivarea focarelor ORL este mai redusa la cei vaccinati homeopat. Si reactiile imediate (cefalee, frison) se intalnesc extrem de rar in cazul vaccinarii homeopate. Daca reusiti sa treceti peste inconvenientul administrarii repetate pe parcursul sezonului rece, vaccinul antigripal homeopat reprezinta o metoda eficace si neagresiva de prevenire a gripei. Vaccinurile homeopate se pot administra si atunci cand gripa deja a debutat.
ATENTIE!Nu luati vaccinul homeopat fara indicatia medicului. Mergeti la