Investitia pentru o "afacere cu covrigi" - minimum 5.000 de euro Desi pare destul de greu de crezut, o banala covrigarie poate aduce castiguri de 3.000-4.000 de euro pe luna. Profitand de "pofta" romanilor pentru covrigi, dar si de investitia relativ mica pe care o presupune o astfel de afacere, in ultimii ani tot mai multi intreprinzatori au ales sa-si deschida covrigarii. Si daca acestea sunt si bine pozitionate, langa piete, scoli sau statii de transport in comun, succesul este asigurat. "Cand mi-am deschis covrigaria, am avut cam 500 de milioane de lei, pe care i-am investit in spatiu, avize si in utilaje. Apoi am angajat oamenii, am dat drumul la afacere si a mers pur si simplu", ne-a declarat proprietarul unei covrigarii. El spune ca, desi pare o afacere simpla, in fiecare zi apare cate o problema care "iti pune bete in roate". "Ba se defecteaza cate ceva la utilaje, ba pleaca vreun angajat fara sa te anunte si te trezesti dimineata ca nu ai cu cine sa lucrezi si asa mai departe", povesteste interlocutorul nostru. Principala problema ramane insa lipsa oamenilor calificati si seriosi. "In general, afacerea merge bine, dar nu prea gasesti forta de munca calificata si muncitoare. Foarte multi prefera, decat sa munceasca, sa ia ajutor de somaj sau sa mearga in strainatate sa "castige" bani acolo", spune, din propria experienta, intreprinzatorul bucurestean. La inceput, covrigaria functiona cu un cuptor clasic, dar, pentru a face fata cererii, intreprinzatorul a cumparat un cuptor electric. Mai mult, acesta vrea acum sa cumpere si o masina automata de covrigi, care sa-i permita sa creasca productivitatea muncii. "Salariul minim pe economie va creste si va trebui sa cresc si eu salariile angajatilor mei. Nu pot sa fac acest lucru cu productivitatea pe care o am acum, in conditiile in care covrigii se fac manual", adauga patronul covrigariei. El spune ca o astfel de