S-a dus vremea meselor romane din Antichitate si a ospetelor pantagruelice din Evul Mediu. Tot mai grabiti, ajungem sa sarim peste mese si sa nu mai acordam acestora nici prea mult timp, nici prea S-a dus vremea meselor romane din Antichitate si a ospetelor pantagruelice din Evul Mediu. Tot mai grabiti, ajungem sa sarim peste mese si sa nu mai acordam acestora nici prea mult timp, nici prea mare importanta. "Mananc ca sa traiesc, nu traiesc ca sa mananc" este totusi un concept care si-a gasit tot mai multi adepti si in timpurile moderne. Cand vrem insa ca masa sa nu fie o simpla formalitate, ci o placere, si mai mult decat atat, o creatie unica, exista o solutie. De cativa ani, si in Romania se pot organiza, prin intermediul firmelor specializate, evenimente personalizate. O demonstratie au facut-o, ieri, cei de la Flavours. Intr-un cort ridicat pe pajistea din fata Casei Presei s-a creat o atmosfera cu accente orientale. Tocmai intorsi de la o instruire in Anglia, Silviu, Andrei si Forin, primii bucatari specializati in food design de pe piata romaneasca, au demonstrat ce inseamna sa "amesteci" ingrediente, arome si culori pentru a crea combinatii cu gusturi surprinzatoare si cu aspect neasteptat. Pentru ca nimic nu semana cu ceva la care te-ai fi asteptat in mod normal. Crabii erau pusi pe bete de frigarui alaturi de ciuperci, carnea de pui "asortata" cu oua de prepelita, bulgarasilor din orez li se alaturau icrele rosii si somonul, bucatile de sparanghel erau invelite in felii fine de muschi, icrele rosii si negre, precum si fileul de somon isi gaseau loc pe diverse canapele savuroase, iar alaturarile ar putea continua. In prezentare, detaliul face si el parte din reteta de baza. Tocmai de aceea, de crearea ansamblului, dar si de punctarea elementelor individualizatoare se ocupa un artist plastic renumit, pictorita Miruna Budisteanu. Culorile, texturile si obiecte