Recent, numarul 2 in ierarhia Microsoft, Steve Ballmer, a facut cateva declaratii care i-au infuriat teribil pe distribuitorii sistemului de operare open-source, Linux. Steve Ballmer (prezent si in Romania la inceputul lunii octombrie) a prezentat cateva comentarii favorabile Windows dintr-un raport Yankee Group (Comparatia intre costul total de proprietate pentru Windows, Linux si UNIX).
Problema este ca, dintr-un anume motiv, cateva aspecte nu au fost mentionate. Conform Novell, unul dintre distribuitorii Linux, in raport se specifica si faptul ca majoritatea "clienti- lor corporate declara ca Linux ofera performanta, siguranta, usurinta in exploatare si securitate".
Un alt lucru omis de Ballmer, dar prezent in raportul Yankee este acela legat de posibilitatea de a modifica si adapta codul sursa al Linux, ceea ce ar permite clientilor sa isi adapteze cat mai mult aplicatiile. Pentru analistii independenti, aceasta calitate este in contrast cu sistemul robust si proprietar al sistemului Windows.
SECURITATE INAINTE DE TOATE. Unul dintre punctele cheie ale discursului se invarte in jurul securitatii sistemelor. Steve Ballmer a amintit de recentele investitii facute de Microsoft in acest domeniu, dar si in educarea clientilor si in procese de fabricare a unui software mai sigur.
Distribuitorii Linux tin sa aminteasca rezultatele unui studiu prezentat in vara lui 2004 de Evans Data Corporation. In urma unui sondaj printre utilizatorii Linux, 92% din cei care au raspuns la chestionar au declarat ca sistemul lor nu a fost niciodata infectat cu un virus, si mai putin de 7% au declarat ca au fost victime ale hackerilor.
Dar "Linuxistii" uita raportul numeric al ultilizatorilor Windows – Linux si mai ales, "interesul" prezentat de anumiti utilizatori de Windows.
Recent, numarul 2 in ierarhia Microsoft, Steve Ba