Partidul de la putere, secondat de partenerul sau mai mic PUR, vrea sa puna la zid societatea civila, vorbim aici de o parte a ei, reprezentata de Coalitia pentru un Parlament Curat (CPC), dupa ce s-a vazut in topul partidelor care au dalmatieni (candidati cu probleme).
Imediat dupa aparitia listelor care contin candidati pentru Parlament pe care CPC i-a gasit ca fiind incompatibili din punct de vedere moral cu functia de deputat sau de senator, PSD, ca intreg, sau lideri de marca, indiviudual, s-au aratat lezati de faptul ca apar pe lista neagra a Coalitiei.
Partidul de la putere a dat un comunicat in care au acuzat-o pe Alina Mungiu Pippidi, presedinta SAR, ca ii ascunde sub fustele ei pe oponentii din Alianta PNL-PD, fara sa ia in seama faptul ca Societatea Academica Romana nu formeaza Coalitia pentru un Parlament Curat singura, ci impreuna cu multe alte organizatii independente.
In acelasi timp, partidul de guvernamant a criticat actiunea in sine a Coalitiei, uitand insa faptul ca si PSD a infiintat numitul Consiliu de Integritate Morala exact in aceeasi idee, de a curata listele de oameni controversati.
Vacaroiu si Nica vor banii CPC
Indignarea PSD a culminat ieri cand liderul Senatului, Nicolae Vacaroiu, si managerului de campanie al PSD, Dan Nica, au cerut daune morale CPC. Gestul celor doi s-a transformat insa intr-o situatie mai mult decat hazlie. In graba lor de la pune cu botul pe labe Coalitia, Nica si Vacaroiu au ajuns in situatia de a nu sti cu precizie pe cine au dat in judecata.
Astfel, cei doi lideri PSD i-au actionat in instanta, pe rand, pe Alina Mungiu Pippidi, Cristian Parvulescu, Coalitia pentru un Parlament Curat si Asociatia Pro Democratia, cerand, fiecare, acestui potpuriu de persoane si organizatii cate 1,5 miliarde de lei. Actiunea initiata de cei doi pare insa desprinsa