ECONOMIC Consumul de carne, oua, lapte, zahar si paste fainoase a crescut fata de anul trecut, arata o statistica a Ministerului Agriculturii. Pentru sfarsitul acestui an se preconizeaza o crestere a consumului de pana la 9% la principalele produse alimentare. Romanii isi fac astfel incalzirea pentru momentul aderarii la Uniunea Europeana, cand potrivit estimarilor consumul va creste si mai mult. Romanii sunt mai mancaciosi Consumul de carne, oua, lapte si zahar a crescut substantial fata de anul trecut. Statisticile Ministerului Agriculturii indica o posibila crestere a consumului la principalele produse alimentare de pana la 9%. IOHANNA ONACA PURDEA
ESTIMARE. Sarbatorile de iarna vor duce la cresterea consumului de carne si mezeluri Un an agricol mai bun decat 2003, dar si importuri mai mari de produse alimentare sunt cateva dintre motivele care au generat cresterea consumului de alimentare. Potrivit datelor Ministerului Agriculturii, romanii au fost mai "mancaciosi" in acest an.
CARNE. Comparativ cu primele noua luni ale anului trecut, in 2004 consumul de carne si produse din carne pe cap de locuitor a crescut cu 7,7%. Cifrele arata ca un roman a mancat cu circa doua kilograme de carne mai mult fata de anul trecut, consumul crescand de la 32,4 kg/locuitor la 34,9 kg/locuitor. Carnea de pasare s-a cumparat cel mai bine, consumul de carne de gaina si alte pasari majorandu-se cu 9%, de la 12,2 kilograme pe cap de locuitor la 13,3 kilograme. Si carnea de vita a fost printre preferatele romanilor, consumul fiind mai mare cu 6,9% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Potrivit statisticii, un roman a mancat in acest an 6,3 kilograme de carne de bovina, fata de 5,8 kilograme anul trecut.
Datele centralizate pe primele noua luni arata o crestere a consumului de carne de porc de 6,9%, de la 13,0 kg/locuitor la 13,9 kg/locuitor. Min