Viitorii proprietari ai Petrom, Electrica Banat si Dobrogea, Distrigaz Nord si Sud mai au de asteptat pana sa vina cu banii si sa preia societatile mentionate. Deputatii nu au reusit sa voteze in ultima sedinta, dinaintea vacantei pentru alegeri, legile privind privatizarea celor cinci companii. Motivul: in sala erau 20 de deputati, iar pentru votul final trebuie sa se adune peste 170.
"Si noi, si investitorii asteptam ca deputatii sa voteze legile", a declarat ieri, Dan Ioan Popescu, ministrul Economiei si Comertului. Cei 20 de deputati au adoptat deja, pe articole, proiectul referitor la privatizarea societatilor Electrica Banat si Dobrogea.
Pe motiv ca a fost dezbatut in Camera Deputatilor in doar doua zile de la inregistrare, actul normativ privind privatizarea Distrigaz Nord si Distrigaz Sud a provocat protestele opozitiei. "Raportul Comisiei Economice nu este corect si legal", a declarat chiar presedintele acestei comisii, Dan Radu Rusanu, motivand ca nu s-au respectat prevederile regulamentare.
"La comisie au fost aprobate, intr-o ora, privatizari de 1,2 miliarde euro", a subliniat el. Aceste fapte arata ca este vorba de "acoperirea unor interese prin votul Parlamentului", sustin reprezentantii PRM. In ciuda opozitiei, deputatii PSD s-au grabit in comisii sa voteze legile privind marile privatizari din domeniul energetic.
Aceasta, dupa ce senatorii au votat legile in data de 9 noiembrie, desi in sala nu era cvorumul legal. Cu siguranta, liderii PSD vor reusi sa adune din vacanta pe deputati, astfel incat, de alegeri, investitorii sa vina cu banii.
Viitorii proprietari ai Petrom, Electrica Banat si Dobrogea, Distrigaz Nord si Sud mai au de asteptat pana sa vina cu banii si sa preia societatile mentionate. Deputatii nu au reusit sa voteze in ultima sedinta, dinaintea vacantei pentru alegeri, legile privind pr