In ce hal am ajuns!
Iordănescu n-a prea avut de ales şi a trimis pe teren jucătorii teoretic cei mai experimentaţi. Totul a fost apoi o chestiune de disciplină tactică şi coordonare. Limitele fiecăruia s-au văzut insă in faţa unui adversar ambiţios şi atit.
Prinzindu-se repede că e o piine de mincat pe zona noastră centrală, Casoni le-a cerut elevilor săi să joace in spatele greoilor Bărcăuan şi Fl. Moldovan, mizind pe viteza superioară a virfurilor sale.
Problemele au apărut la poarta lui Stelea şi pentru că Stoican şi Dancia n-au strins niciodată oportun, oferind gazdelor spaţii libere fie in lateral, fie in centru.
Construcţie din intimplare
Dacă apărarea a avut de suferit, ne-am fi aşteptat măcar de la mijloc să ţină jocul departe de careul nostru. Cernat a vrut totul de unul singur, Caramarin n-a avut suflu, Paraschiv şi Tararache n-au legat mai nimic.
Tricolorii n-au reuşit cinci pase consecutive, şi la pauză am intrat in avantaj datorită unui contraatac finalizat la timp de Marica. Un avantaj injust pentru armeni, atacurile lor făcind din Stelea omul primelor 45 de minute.
Repriza a doua a fost un coşmar, cu Puiu depăşit total, schimbind anapoda şi neputind să remedieze ceva din ce nu mersese bine in prima parte. Aceleaşi erori defensive, lipsă de inspiraţie in atac, insoţite, de data asta, de un uriaş noroc, armenii ratind incredibil de cel puţin trei ori.
Că Iordănescu e depăşit o demonstrează momentul de 1-1, cind era deja pregătită schimbarea lui Cernat cu Măldărăşanu. S-a marcat, şi antrenorul n-a avut reacţie, făcind schimbarea exact cum o gindise la 1-0, adică un mijlocaş ofensiv contra unuia defensiv.
Precedent in 1979
Nu există in istoria echipei naţionale decit un singur rezultat comparabil cu cel de la Erevan, tot un 1-1 inregistrat in 1979,