Numarul celor care vin la Tirgul de Carte Gaudeamus creste incet-incet. Daca in ziua deschiderii editorii se plingeau ca nu prea sint cititori, ieri aleile din Pavilionul Central al Romexpo au inceput sa se anime.
La Gaudeamus, faptul ca majoritatea cumparatorilor isi dramuiesc pina la ultimul leu banii pentru carti ii obliga pe vinzatorii de carte sa incerce orice metode pentru a convinge vizitatorii sa si achizitioneze ceva. Unele standuri isi “cumpara” cititorii cu bomboane, altele cu biscuiti, in timp ce editurile mari atrag atentia de la sine.
Standul Editurii Polirom este unul dintre viesparele de la Gaudeamus. Cele mai vindute carti tiparite la Polirom sint “Pianista”, a proaspat premiatei cu Nobel, scriitoarea austriaca Elfriede Jelinek, si “Explorari in comunismul romanesc”, volumul colectiv al autorilor Paul Cernat, Ion Manolescu, Angelo Mitchievici, Ioan Stanomir.
O alta carte despre care Florin Lazarescu, reprezentantul editurii, spune ca se vinde ca piinea calda este mini-romanul “69” al lui Ionut Chiva. Tot aici am gasit si primul numar al revistei “Suplimentul de Cultura”, editat de “Ziarul de Iasi” si Editura Polirom.
La Editura Humanitas, standul cel mai aglomerat este cel dedicat noutatilor, iar cele mai vindute sint “Universul intr-o coaja de nuca” - S. Hawking, si “Furtul unei natiuni” - Tom Gallagher, carte considerata un adevarat eveniment de catre organizatorii lansarii care va avea loc astazi la ora 14.30. Reprezentanta editurii spune ca succesul “traditional” al cartilor lui H.R.
Patapievici se mentine si anul acesta.
Standul Editurii RAO stirneste atentia mai ales datorita volumului aparut in traducere romaneasca “Codul Da Vinci”, best sellerul-cult al autorului Dan Brown. “A povesti pentru a-ti aminti”, cartea de memorii a columbianului Gabriel Garcia Marquez, si “Mr. Nastase”, o biografi