Desi de cand e lumea, cele cateva sute de locuitori ai marginasului cartier sighetean Campu Negru si-au exercitat pornirile religioase frecventand biserici din centrul orasului, proliferarea inconstienta a numarului de absolventi de Teologie a condus spre decizia Episcopiei de a aproba fiintarea unei noi parohii in acest cartier.
In anul 2000, dupa ce Episcopia Ortodoxa a Maramuresului si Satmarului a aprobat construirea unei biserici in marginasul cartier sighetean Campu Negru, in zona si-a facut aparitia tanarul preot paroh, Ioan Hanganu.
Energic, inconjurat doar de o mana de oameni, Hanganu a reusit sa ridice in vara anului 2000 o modesta biserica (cu hramul "Sfintii Constantin si Elena"), pe un teren donat de o enoriasa (Maria Tamas), locuitoare in vecinatatea scolii de cartier. Banii necesari constructiei au fost donati, bineinteles, de catre enoriasi.
Hanganu e cunoscut azi ca "fostul preot", dar cativa isi mai amintesc ca inainte de a imbraca sutana, a fost karatist, profesor de religie si multe altele. Gurile rele spun ca iubea sexul frumos "mai mult decat se cade". Dar, cine este fara pacat? La doi ani dupa ce a devenit paroh in cartierul Campu Negru, Hanganu a inceput sa aiba probleme.
A ajuns in divort cu nevasta, si-a vandut biserica, s-a apucat de constructia alteia, apoi a lasat totul balta si a fugit in strainatate!
"Era un baiat de viata"
Vecinii parohiei "Sf. Constantin si Elena" il privesc si acum pe Ioan Hanganu ca pe un om bun. Un vecin sfatos a povestit despre "marele scandal" pe care l-a avut "parintele Nelu Hanganu" cu Catedrala. "Asta din cauza ca a facut parohie si le-a luat din enoriasi. In iunie 2000 o sfintit biserica. Au vrut sa-l si bata, am sarit eu cu furca (asta o fo’ amu tri ani).
@