Potrivit statisticilor bancare, suma medie trimisa de un roman in tara este de 300 de euro. Pentru cele 3 miliarde de euro care se asteapta sa ajunga in tara prin cele doua servicii ar trebui sa se deruleze in jur de 10 milioane de tranzactii, pentru care automat se va percepe comision. Cum aceasta taxa nu este una chiar mica, avem intreaga dimensiune a afacerii.
Nu de alta, dar oficial, pentru omul simplu, exista doar doua servicii: Western Union, respectiv MoneyGram, care ofera aceeasi modalitate rapida de a primi bani din toata lumea. Poate un punct in plus sa dam serviciului Western Union, datorita retelei mai extinse in tara noastra. Comisionul de la Western Union
La ora actuala, reteaua Western Union cuprinde agentii bancare si postale in peste 190 de tari. Propriu-zis, suma trimisa este disponibila pentru plata in doar citeva minute dupa ce a fost expediata.
Pentru a trimite banii, cetateanul trebuie sa mearga la cea mai apropiata agentie Western Union, sa completeze un formular, apoi sa plateasca suma pe care o doreste plus taxele, urmind a primi un numar de control (Money Transfer Control Number - MTCN). In plus, poate fi ceruta o intrebare test, pentru a identifica mai usor persoana care trebuie sa ridice banii si careia ii va trimite raspunsul.
Dar comisionul la acest serviciu este cuprins intre 14% pentru minim 100 de dolari si 9% pentru 100 de euro. Automat, o data cu majorarea sumei, valoarea comisionului ca procent din suma trimisa scade. Despre MoneyGram
Concurentul Western Union este MoneyGram. Acest serviciu reprezinta acelasi lucru: o modalitate rapida, sigura, usoara, de incredere si la indemina pentru a trimite si a primi bani in citeva minute din lumea intreaga. Serviciul Money Gram este disponibil in peste 140 de tari si in mai mult de 36.000 de agentii din intreaga lume.
Prin MoneyGram