Confruntarea de la Antena 1 dintre principalii prezidentiabili nu a avut cistigator. Adrian Nastase, imbracat impecabil, zimbind nefiresc si usor crispat, a fost bine pregatit si a raspuns ca un premiant la toate intrebarile. A jucat rolul liderului de elita, care vorbeste ingrijit, cu dictie si care stie in detaliu tot ce se petrece pe scena birocratica a Uniunii Europene.
Responsabil fata de cel in umbra caruia a crescut, Adrian Nastase a incercat sa-l apere pe Ion Iliescu de atacurile adversarilor sai, fara a cadea in polemici. Superior, vorbind de sus despre problemele romanilor, refuzind sa admita ca poate face greseli, Adrian Nastase a vrut sa intruchipeze, in acelasi timp, europeanul educat si liderul autohton care se apleaca asupra problemelor oamenilor.
Situindu-se insa prea sus, primul-ministru nu a reusit sa-si umanizeze statisticile, sa convinga de faptul ca stie cu adevarat ce greu se traieste dintr-un salariu mediu si ce complicat este, intr-o economie ramasa subdezvoltata, sa gasesti un loc de munca.
Asezindu-se de la inceput deasupra alegatorului simplu, pe principiul ca oamenii nu vor sa aiba conducatori dupa chipul si asemanarea lor, Adrian Nastase a lasat impresia de artificial, avind raspunsuri gata pregatite pentru toate intrebarile.
La polul opus, Traian Basescu a afisat imaginea liderului “din popor pentru popor”. Imbracat obisnuit, fara eleganta celui care ar cauta sa seduca electoratul feminin - care se hotaraste ultimul cui da voturile -, Traian Basescu a venit la intilnirea televizata ca la orice alta intilnire.
Zimbind sugubat, fara sa-si caute cuvintele, replicile sale au fost ca ale oricarui om revoltat de coruptia, hotia si saracia din tara. Umorul lui spontan a suplinit strategia pregatita cu minutiozitate de principalul sau adversar. Sigur pe el, Traian Basescu a refuzat insa cu pr